Diamanten

De meest trendy diamantsoorten van dit moment

De meest trendy diamantsoorten van dit moment

Als je op zoek bent naar een bijzondere diamant, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends. De diamantmarkt is voortdurend in beweging en er zijn altijd nieuwe en unieke diamantsoorten te ontdekken. In dit artikel zullen we de meest trendy diamantsoorten van dit moment bespreken, zodat je goed geïnformeerd bent bij het maken van je keuze.

1. Fancy gekleurde diamanten

De trend van gekleurde diamanten is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Waar witte diamanten traditioneel de norm waren, kiezen steeds meer mensen voor diamanten in verschillende kleuren. Fancy gekleurde diamanten zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, zoals geel, roze, blauw en groen. Deze diamanten zijn uniek en voegen een opvallend element toe aan elke sieradencollectie.

2. Ovale diamanten

De ovale diamant is een andere populaire keuze op dit moment. Deze unieke vorm straalt elegantie uit en staat bekend om zijn schittering. Ovale diamanten hebben een langwerpige vorm en kunnen de illusie van langere vingers geven. Deze diamantsoort is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een tijdloos en stijlvol ontwerp.

3. Diamant met slijpselkussenvorm

Een andere trendy diamantsoort is de diamant met een slijpselkussenvorm. Deze vorm wordt ook wel ‘kussen’ genoemd vanwege de afgeronde hoeken en het kussenachtige uiterlijk. Het slijpselkussen is een combinatie van de schittering van een ronde diamant en de vintage uitstraling van een rechthoekige diamant. Deze prachtige diamantsoort is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een uniek en romantisch ontwerp.

4. Halomontage

Een populaire trend onder diamanten liefhebbers is de halomontage. Bij deze montagetechniek wordt de centrale diamant omringd door een halo van kleinere diamanten. Deze techniek geeft de centrale diamant een groter en sprankelender uiterlijk. De halomontage is perfect voor mensen die houden van een extra vleugje glamour en glans.

5. Asscher geslepen diamanten

De Asscher geslepen diamant is een klassieke vorm met een moderne twist. Deze vierkante diamantvorm werd populair in de jaren 1920 en heeft sindsdien een comeback gemaakt. Asscher geslepen diamanten hebben een unieke uitstraling door hun trapsgewijze facetten. Deze diamanten stralen de perfecte combinatie uit van vintage en eigentijds design.

Conclusie

Er zijn talloze diamantsoorten om uit te kiezen, maar deze vijf trendy diamantsoorten zijn op dit moment bijzonder populair. Of je nu op zoek bent naar een gekleurde diamant, een ovale diamant, een diamant met slijpselkussenvorm, een halomontage of een Asscher geslepen diamant, er is voor ieder wat wils. Het belangrijkste is om een diamant te kiezen die bij jouw persoonlijke stijl en smaak past. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het identificeren van de meest trendy diamantsoort van dit moment voor jouw sieradencollectie.

Ook Interessant....